Случаите на коронавирус в щата Ню Йорк са вече 122

...
 Случаите на коронавирус в щата Ню Йорк са вече 122
Коментари Харесай

Светлина в тунела на Ню Йорк

 

Случаите на ковид в щата Ню Йорк са към този момент 122 хиляди, само че изписаните от болница са три повече от постъпващите, заяви губернаторът Андрю Куомо. Американският щат Ню Йорк заяви за 594 смъртни случая от ковид и за 8327 доказани случая на болест през последните 24 часа, с които броят на инфектираните доближи 122 000, а на умрелите - 4159, от началото на епидемията, сподели още губернаторът, представен от Ройтерс.

Добрата вест е, че броят на изписаните от болница е три пъти по-голям от тази на новопостъпилите пациенти, което понижава натиска върху здравната система, сподели Куомо. Факт е, че американците се боят повече дали ще издържи здравната им система, в сравнение с дали ще се разболеят от ковид.  Губернаторът удостовери, че в неговия щат са над една трета от всички случаи на болестта на територията на Съединени американски щати, както и 40 на 100 от умрелите.

По време на излъчена на уеб страницата му конференция Куомо сподели още, че през последните няколко дни скоростта на увеличение на броя на умрелите е почнала да понижава, съобщи ТАСС. Куомо означи, че новите хоспитализации са спаднали с 50 %.

Куомо сподели, че щатът Ню Йорк е може би " прекомерно покрай пика " на болестта или " този пик съставлява плато и ние сме на него ", съобщи AFP.

Ръководителят на националното опазване на здравето Джеръм Адамс предизвести по телевизия Fox, че най-трудното занапред следва, само че " има светлина в края на тунела, в случай че всеки прави каквото се чака от него през идващите 30 дни ".

" Честно казано, това ще е най-тежката и най-тъжната седмица в живота на множеството американци. Това ще е нашият Пърл Харбър, нашият 11 септември, единствено че няма да е на тъкмо несъмнено място ", сподели Адамс. " Това ще се случва в цялата страна. И желая Америка да го разбере ", акцентира той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР